Намериха мъртъв 60-годишен, паднал в шахта в с. Великан
Намериха мъртъв 60-годишен, паднал в шахта в с. Великан / ДарикНюз, Архив

60-годишен мъж е намерен мъртъв, паднал във водопроводна шахта в двора на дома му в димитровградското село Великан. Трупът е бил откаран в Съдебна медицина в Хасково за аутопсия, която ще установи причините за смъртта.

Сигналът бил подаден на тел. 112 малко преди 14 ч. днес. На мястото пристигнали линейка, пожарна и полиция. Съпругата на починалия Ангел К., която от години не била добре психически и преди време лежала в болницата в хасковския кв. Болярово, след случилото се днес отново била откарана там от сина на семейството, който живее в Димитровград, разказаха от с. Великан.

Жената наистина имаше такъв проблем и дори преди две седмици сигнализирах, че трябва отново да бъде настанена в психодиспансер, разказа кметският наместник Щерьо Щерев. По-рано днес звъних на Ангел да дойде да си вземе пенсията и да плати тока, защото раздавахме пенсиите в селото, но той не ми вдигна, допълни Щерев. Полицията ще каже паднал ли, бутнат ли е в тази шахта или причините за смъртта му са от здравословен характер, каза още кметският наместник на с. Великан.