Младежта отпразнува своя международен ден на боулинга
Младежта отпразнува своя международен ден на боулинга / netinfo

Община, медии, бизнес и ученици се обединиха в най- успешният отбор, повалял някога кегли на боулинг- игрище “Екскалибур” в Хасково. За по- малко от час игра късметът на начинаещия докара няколко страйка на колегата от телевизия “Рекординг- Аида” Георги Христов, а дамите от Дарик радио Цонка Ласкова и Гергана Михайлова хитро изчислиха най- успешната позиция за удар по кеглите.

Резултатът на отбора нямаше да е толкова висок без личното върхово постижение на общинският експерт Бончо Бончев, късметлийката Славея от завод МИР АД и ученичките Цвети и Елена.

Най- невъзможната комбинация от играчи се оказа най- успешна на седемте писти, повечето от които бяха заети от тинейджъри и деятели от неправителствения сектор. Тежки топки замятаха с желание и деца, за които нямаше толкова малък номер боулинг- обувки.

Повод за оспорваното състезание бе Международният ден на младежта- 12 август, който нямаше да е толкова празничен за Хасково, ако не бе помогнала с организация, награди и идеи Държавната агенция за младежта и спорта и по-конкретно Главна дирекция “Политика за младежта”. Младежки център и Община Хасково също допринесоха за запомнящото се отбелязване на датата. По –рано през деня техни представители поведоха дискусия за участието на младите хора при вземането на решения в местната общонст и разказаха за пореден път за успешните си проекти, които като добри практики могат да бъдат продължени.

12 август е обявен за Международен ден на младите хора от ООН през 1999, но едва от скоро се празнува подобаващо у нас. Тази година инициативите, с които се посреща, са обединени под мотото: “Бъди чут, бъди видян!”