/ Дарик радио, Хасково, Архив
Коледни подаръци за деца и възрастни събира
99862
Коледни подаръци за деца и възрастни събира
  • Коледни подаръци за деца и възрастни събира
Благотворителна кампания „Подари усмивка за Рождество” стартира за 12-та поредна година димитровградската фондация „Подари усмивка“.

Акцията за събиране на подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно положение и хранителни пакети за възрастни самотни хора започва от днес и ще продължи до 15 декември. Всеки, който иска да се включи, може да помогне с дарение в офиса на фондацията в бившия магазин Детмаг на бул. "Раковски" 16  от 9:00 до 17:00 часа в делничните дни.


"Коледа в кутия" за близо 150 деца в Димитровград

 
Миналата година с подаръци кампанията зарадва 180 деца в община Димитровград, припомня председателят на фондацията Наталия Делчева.
 
За втора поредна година родители и децата от българското училище в Дъблин, Ирландия, ще изпратят 89 кутии с подаръци, които доброволците на организацията ще раздават на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината, съобщи още Наталия Делчева.


Подаръци за деца в риск събират в Пощата на Дядо Коледа в Димитровград

 
За хранителните продукти, които ще бъдат предоставени за празниците на възрастни самотни хора, изискването е да бъдат в срок на годност поне 6 месеца преди изтичането и да не бъдат малотрайни, уточни тя.
 
Пълния списък на препоръчителните подаръци и продукти, както и кои са недопустими, от „Подари усмивка“ са публикували на страницата на фондацията в социалната мрежа.