Политически скандал в средата на предизборната кампания. Причината са нови аудио записи, за които се твърди, че са на „Продължаваме Промяната”. Коментари дойдоха и от доскорошните им партньори в управлението, предава NOVA.

Разпространените от сайта "Афера" записи са два.

Часове след излизането на първия запис вчера, от ПП споделиха записа на страницата на партията във Фейсбук и обясниха, че става въпрос за разговор от 2023 г., когато, по техни думи, не са успели да съберат необходимите средства за предизборна кампания и обвиниха службите в подслушване заради разпространяването на записите.

Днес от "Продължаваме промяната" пуснаха нов пост в който заявяват, че записите са манипулирани, а пускането им – кална предизборна кампания.

От ГЕРБ и ДПС реагираха остро, като заподозряха купуване на вота.

„Реално купуват гласове, реално перат пари, реално, доказано с техните гласове. Тук си говорят как си носят кеша и как купуват избори”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. Разбирам ги колегите от „Продължаваме Промяната". Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен. От това, което чух , се разбра, че само той не е разбрал, че имат кеш. Звучеше чак миловидно като слушах как са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове". Това заяви днес пред журналисти Бойко Борисов по време на представянето на управленската програма на коалицията ГЕРБ-СДС преди изборите 2 в 1 на 9 юни.

„Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купят вота. Те бързо трябва да влязат в затвора. Много е спешен този Наказателен кодекс, много", поясни той.

„Такова нещо не се е случвало в България, в Европа  също не съм чул да има такъв чудовищен скандал. Скандали след скандали. Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели”, коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски.

„Върнаха с пълна сила ползването на служби и Прокуратурата като бухалки срещу всички неудобни и като чадър за удобните.  Да, ние сме неудобните, защото няма да се откажем и уплашим. Компроматите с тайни записи, как търсим финансиране за кампанията, пуделите и другите номера само прикриват нежеланието на управляващите да разследват истински важните случаи”, смята бившият премиер Николай Денков от ПП-ДБ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA