Грипна епидемия в Димитровград, днес решават ще продължи ли за Хасково и Харманли
Грипна епидемия в Димитровград, днес решават ще продължи ли за Хасково и Харманли / ДарикНюз, Архив

В грипна епидемия е от днес Димитровград. По решение на здравната инспекция тя ще продължи до 10 януари. По-късно днес, съобразно постъпилите за 3 януари данни за нивата на заболелите РЗИ ще реши дали обявената в края на декември за Хасково и Харманли грипна епидемия ще продължи и дали ще бъде обявена и за други градове в област Хасково.

Здравната инспекция издаде и предписание за грипна ваканция на учениците в региона до 8 януари включително. На това основание Регионалното управление на образованието в Хасково обяви, че във връзка с предписанието на здравната инспекция коледната ваканция на учениците в Област Хасково се удължава, а пропуснатият учебен материал ще бъде компенсиран чрез преструктуриране на учебното съдържание.

Кметът на Хасково Добри Беливанов издаде заповед, с която ученическата ваканция се удължава. Ваканцията не важи за детските градини, уточняват от хасковската общинска администрация. Всички детски заведения работят, а където посещаемостта е по-ниска, са сформирани сборни групи.