Димитровград кмет община кредит
Димитровград кмет община кредит / Дарик радио-Хасково
Димитровград плаща до април 460 000 лв. на Хасково
92314
Димитровград плаща до април 460 000 лв. на Хасково
  • Димитровград плаща до април 460 000 лв. на Хасково
Обществено обсъждане за намерението да бъде изтеглен кредит в размер до 460 000 лв. от фонд ФЛАГ организира община Димитровград. В обявения час в зала „Гроссето“ не дойде нито един гражданин и се събраха предимно специалисти от администрацията, сред които заместник-кметовете Светослав Стойков и Яшо Минков.
Мотивите за искането общината да тегли подобен заем и защо това се налага представи кметът Иво Димов. Той припомни за подписаното между общините Хасково, Димитровград и Минерални бани споразумение за партньорство при изпълнение на проекта за регионалното депо за битови отпадъци в Гарваново и наложените по него финансови корекции от управляващия орган на програма „Околна среда“. Общият размер на тези корекции е близо 1,5 млн. лв., като 460 000 лв. е частта, която община Димитровград трябва да внесе заедно с лихвите до декември, обясни Иво Димов.

Димитровград Иво Димов кмет община
Дарик радио-Хасково


Според подписаното с кмета на община Хасково Добри Беливанов задължение крайният срок за това е април тази година. Още през февруари ще внесем искането за кредита в общинския съвет, за да може фонд „Флаг“ да отпусне средствата и до април да сме изпълнили този си ангажимент, посочи димитровградският кмет. Той бе категоричен, че е направил всичко възможно, за да не се стигне до тази процедура и макар община Димитровград да не носи никаква вина за наложените финансови корекции на база споразумението за партньорство трябва да поеме своя дял от негативите. Още повече, че община Хасково взе изпълнителен лист за тази сума и във всеки един момент може да блокира сметките ни, обясни още Иво Димов, като благодари на хасковския си колега Беливанов, че до този момент не са предприели тази крайна мярка. Чуйте го в приложения файл.