Фойерверки
Фойерверки / Дарик радио, Хасково, Архив
Празничната програма за Деня на Хасково- 8 септември, Рождество на Пресвета Богородица, започва с тържествена литургия в църквата “Успение на Св. Богородица” от 8.30 часа. Половин час по-късно, в 9 часа, на площад “Общински” е тържественият ритуал по издигане на Националното знаме.

От 9:30 продължава тенис турнирът на кортове “Хасково”. В същия час в зала „Спартак“ стартир открит турнир по тенис на маса за деца.
Традиционният Парад на ретро автомобили ще е от 10 часа на площад “Свобода”. Половин час по-късно пред галерия „Форум“ е предвидена демонстрация на занаята грънчарство с участието на деца от школа “Колорит”.

Временна експозиция “Хасково от края на 19 до средата на 20 век” ще бъде открита  от 11 часа в Регионалния исторически музей, където ще бъде представен и фотоалбумът “Левски, революцията и хасковския род на Хаджи Иванчо Минчев”.

В 11.30 часа пред театър “Иван Димов” ще има концерт на духовия оркестър. В 12 часа в театъра е церемонията “Почетен гражданин на Хасково” с участието на квартет “Belcanto”.

В 13.30 часа в зала “Дружба” започва турнир по минибаскетбол. От 15.30 ч. е предвиден баскетболен мач между ветерани и юноши от клуб “Хасково”. В 15.45 ч. в залата ще е тържествената церемония по удостояване с отличието “Почетен знак на Хасково” и “Почетни звания” от Българска федерация по баскетбол по повод 85 г. от създаването на баскетбола в Хасково. От 16 часа до арката на парк “Кенана” ще има състезание по приложно колоездене.

В 17 часа на площад “Свобода” театър “Дани и Деси” ще представи детския куклен спектакъл “Пеперудена магия”. Половин час по-късно в галерия “Форум” е откриването на изложбата на Константин Гърнев.

Празнична торта за децата на Хасково ще има на площад „Свобода“ от 18 часа, а в 19 часа там ще е концертът на фолклорен танцов ансамбъл “Златна Тракия”.

От 20 часа на площадка “Спартак” е концертът на Валя Балканска и “100 Каба гайди” с участието на Петър Янев.

От 21 часа Държавна опера - Стара Загора ще представи “Queen Tribute concert – Шоуто продължава”. Диригент е Димитър Косев, вокалист – Теодор Койчинов, със специалното участие на Елена Баръмова. В шоуто участват още Божидар Тонев – китара, Александър Тумангелов – барабани, Павел Цонев – клавир и вокали, Таньо Сандев – бас китара и вокали, Елена Петрова – вокали, Ванина Колева – вокали. Оркестрации: Свилен Димитров и Пламен Проданов с участието на оркестър и хор на операта.

За 22.30 часа са предвидени празничните фойерверки.