БСП преговаря и с ГЕРБ предизборно. Пак ще къса с Георги Иванов?
БСП преговаря и с ГЕРБ предизборно. Пак ще къса с Георги Иванов? / netinfo
През следващата седмица БСП-Хасково ще обяви становището си за споразумението с кмета Георги Иванов, по силата на което участва в управлението на Община Хасково. Да бъде прекратено сключеното в началото на мандата споразумение, беше едно от първите намерения на партийното ръководство, оглавено от Иван Станчев. Месеци преди края на този управленски мандат обаче, споразумението между БСП-Хасково и градоначалника не е анулирано.

Според лидера на червените Иван Станчев, въпреки че имат заместник-кмет и свои представители на различни нива в местната администрация, социалистите участват във властта само със своите общински съветници. До края на юни ще бъде приета оценка за тяхната работа в приключващия мандат.

На този етап, според общинския лидер на БСП, решение на Висшия партиен съвет, което да наложи на местните социалисти да подкрепят Георги Иванов за трети мандат е невъзможно.

Иван Станчев не отрече, че в Хасково се водят разговори между БСП и ГЕРБ за предстоящата кампания за кметове и местни депутати, но отказа да конкретизира естеството на евентуалното партньорство. Преговаряме с всички, които споделят принципите на БСП, но разговорите са на много ранен етап, коментира Иван Станчев.