ВиК осигури водоноски заради дългото безводие
ВиК осигури водоноски заради дългото безводие / снимка: DarikNews.bg, архив
7 водоноски ще зарежда  ВиК-Хасково за жителите на града, след забраната за пиене и готвене с питейна вода от МЗ заради завишеното съдържание на уран в някои от кладенците, съобщи директорът Тодор Марков. На спешната среща при областния управител Минко Ангелов зам.-кметът Велин Балкански настоя водоноските да бъдат разположени в близост до социални и болнични заведения. Те ще бъдат до АГО, където ще могат да зареждат вода за децата от двете къщички на ЦНСТ за деца с увреждания, в близост до Дома за възрастни хора на Кенана, на  бул. „Илинден“ срещу дом „Марина“, в МБАЛ, до Градската градина , в кв. „Червена стена“  и кв.“ Орфей“.

От ВиК и РЗИ разясниха, че водоноските ще бъдат на място след като са дезинфекцирани, а водата от всяка една от тях ще се изследва.
Според предписанието на РЗИ-Хасково общината трябва да уведоми населението на града въпреки незначителния здравен риск, като превантивна мярка, да не използва водата за пиене и готвене, както и да осигури бутилирана вода за питейни нужди за детските градини и ясли, училища, социални и лечебни заведения. Водата може да бъде използвана без ограничение за хигиенни цели.