Три жени, разделени от социален статус, бит и епоха, търсят щастие
Три жени, разделени от социален статус, бит и епоха, търсят щастие / http://bnt.bg/

На 25 август габровци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на романтиката на двуизмерното филмово изкуство под открито небе с  Пътуващото Лятно кино на БНТ 1. Мястото на срещата – пл. „Възраждане“, с начален час 21:00, когато ще започне прожекцията на българския игрален филм „Маймуни през зимата“.

Саможертва, жестокост или сделка със съдбата е изборът на три жени в борбата за щастие? "Маймуни през зимата” е за копнежа за щастие, за огромното желание да го постигнем и за цената, която плащаме, за да го задържим. Историите на три млади жени, разделени от своя социален статус, бит и епоха.
Дона, Лукреция и Тана звучат като три куплета на един сонет – всяка със своя живот, всяка със своите амбиции, и трите извън ограниченията на своето време…Българската зима свързва техните истории – разделени от десетилетия, замръзнали в своите най-силни житейски моменти. Като три замръзнали въздишки…”

Програмата на Лято 2014 включва режисьорски дебюти, създадени в годините на българския преход, с подкрепата на БНТ. С тях кампанията се присъединява към националната програма „25 години свободна България”.

Тази година киното на колела води със себе си и Пътуваща детска библиотека. От 18:30 ч. до 20:00 ч. габровските малчугани ще седнат на големия стол на четенето. Те ще имат възможност да прочетат на глас откъси от литературни произведения, да споделят впечатления за любимите си автори и книги,  да разменят книга от домашната си библиотека и да вземат нова.

„Пътуващо лятно кино с БНТ 1” е Национална кампания на Българската национална телевизия за възстановяване на изчезващите летни кина в България. Започнала през 2012-та година, инициативата получи подкрепата на много общини, безпрецедентен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България и  Eventex Awards International 2013, както и най-важната награда – любовта на зрителите! Досега Пътуващото кино измина 12 000 километра, около 60 000 души гледаха 87 прожекции на български филми под открито небе.

Входът е свободен! Среща – точно под звездите!

Информацията е на Община Габрово.