Тиквени медали получиха всички участници в кулинарното шоу в Севлиево
Тиквени медали получиха всички участници в кулинарното шоу в Севлиево / netinfo

Най- добрите майстори- кулинари в Севлиево днес премериха сили в направата на най- вкусния тиквеник. В кулинарното шоу участваха четири отбора от по трима участници. Първият отбор беше на женското сдружение "Надежда" 2001. Вторият- от представители на Община Севлиево. В третият се включиха представители на севлиевските медии, а в четвърият- от читалище "Развитие". "Ние доказваме, че мъжете могат да бъдат добри готвачи, каза севлиевският кмет Йордан Стойков.

Според него важното е, че севлиевци от край време наричат града си, с чувство за хумор- Тиквенбург. Освен това по време на празниците на тиквата има настроение, музика и веселие, което е нужно в тези объркани времена, допълни той.

Отборът от Община Севлиево приготви Тиквеникът на сладкия зет. В отбора участваха кметът на града Йордан Стойков, зам. кметът Любомир Тотевски и художникът Васко Василев. Представителите на медиите направиха гол тиквеник. В кулинарното шоу бяха наградени всички участници от четирите отбора.

Председател на журито беше Председателят на Общински съвет- Христофор Лалев. Той награди всеки от участниците с тиквен медал.