Отговорност за отстраняване на дефектите носят строителните фирми
Отговорност за отстраняване на дефектите носят строителните фирми / 100 вести

"Отговорност за отстраняване на дефектите в гаранционния период на Водния проект носят строителните фирми", тези думи на Марта Петрова, ръководител на екипа, който реализира големия проект в Габрово, са изведени като заглавие в интервюто с нея, което вестник "100 вести" предлага на своите читатели.

Всички строителни дейности вече са изпълнени. В момента тече едногодишният период за съобщаване и отстраняване на евентуално появили се дефекти за етап 2 и 3 от ВиК мрежата, както и за двете пречиствателни станции – за питейни и отпадъчни води. Предвид края на проекта - 23 октомври 2015 г., се извършват дейности по финансовото приключване на строителните договори, подготовка на финални административни и финансови отчети към финансиращата програма, окончателен одитен доклад и архивиране на цялостното проектно досие за целите на неговото дългосрочно съхранение.

Още теми от вестник "100 вести" днес:

Габрово ще отбележи 120 години от създаването на БТПП и 24 години от учредяването на ГТПП във вторник със среща на бизнеса от региона с представители на държавни институции, на регионални и местни власти, съобщи за „100 вести“ изп.-директор на габровската палата инж. Галина Михнева. Тя информира още, че преди 120 години, през 1895 г. по предложение на Иван Евстатиев Гешов, се приема закона за Търговско-индустриалните камари. С него се дава началото на създаването на 4 стопански институции в страната - в София, Пловдив, Русе и Варна, учредени в един и същи ден и час.

„Карикатурен десант“ е събитието, с което Веселата къща ще открие активния сезон в компанията на творци, съмишленици, почитатели на хумора и официални гости. Военният термин не е избран случайно – залите на Музея ще бъдат окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове, пристигащи от близки и далечни страни.