Ограничения на движението в района на Консултативна от 25 до 30 април
Ограничения на движението в района на Консултативна от 25 до 30 април / Община Габрово

Община Габрово уведомява жителите на град Габрово, че в периода 25 – 30 април 2015 г. ще бъде извършено полагане на последния слой асфалтобетон на кръговото кръстовище до Консултативна поликлиника.

Временната организация на движение ще обхване улиците „Брянска“, „Стефан Караджа“ и „Емануил Манолов“, като придвижването в района ще бъде ограничено на три последователни етапа:

  • I етап затваря се за движение ул. „Емануил Манолов“ /от ул. „Ангел Кънчев“ до кръстовището/ и ул. „Стефан Караджа“;
  • II етап асфалтиране на централния кръг на кръстовището. Затваря се за движение ул. „Брянска“ /от кръстовището при Дом на хумора и сатирата в посока център/ и ул. „СтефанКараджа“ в посока Автогара. Свободни за движение са направленията: Автогара център /еднопосочно/ по ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Емануил Манолов“ и център Дом на хумора и сатирата по ул. „Брянска“ /еднопосочно/;
  • III етап затваря се за движение ул. „Брянска“ /от кръговото кръстовище до Дом на хумора и сатирата/. Като обход може да се ползва ул. „Стефан Караджа“.

За облекчаване на трафика и намаляване на задръстванията, се препоръчва на шофьорите да ползват алтернативни маршрути по улиците „Шипка“ и „Орловска“.

Линиите  на градския транспорт няма да бъдат променяни. Наложително е изместване на спирки по време на поетапното затваряне, като същите ще бъдат обозначени.

Дейностите са част от интегрирания проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда – обект „Реконструкция на кръстовище Консултативна поликлиника, гр. Габрово“. Изпълнителят ДЗЗД „Градска среда – Пътстрой Габрово“ се задължава да осигури достъп за автомобили със специален режим на движение, както и да поддържа в изправност поставената сигнализация.

Община Габрово се извинява за създаденото неудобство и призовава водачите на пътни превозни средства и пешеходците да се движат с повишено внимание, спазвайки въведената временна организация.