Назиф Мехмедов е уличен в умишлено убийство на малолетно дете и гавра с трупа му
Назиф Мехмедов е уличен в умишлено убийство на малолетно дете и гавра с трупа му / Vesti.bg

Дряновецът Назиф Мехмедов, който бе арестуван по обвинение за съучастие в убийството на 4-годишната Ани, има три дни да обжалва решението на габровските магистрати за задържането си.

Това може да стане пред Апелативен съд - Велико Търново. В случай на жалба или протест делото се насрочва за разглеждане за 25 февруари от 10:00 часа.

Назиф Мехмедов бе арестуван на 17 януари, първоначално за 72 часа, а от вчера с решение на Окръжния съд в Габрово задържането му е постоянно.

Целта е да се осигури участието му в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Апелативната прокуратура в Атина, Република Гърция, във връзка с образувано срещу него наказателно производство.

От Окръжен съд - Габрово се позовават на заповедта за арест на Апелативната прокуратура в Атина, според която Назиф Мехмедов е уличен в извършване на престъпление на територията на град Атина - умишлено убийство на малолетно дете, извършено в съучастие с друго лице, гавра с починал и незаконно ползване на оръжие.

Съдът счете, че с оглед осигуряване участието на Назиф Мехмедов в производството по предаването му на гръцките власти, спрямо него следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение.

Мнението на магистратите е, че при определянето на по-лека мярка съществува опасност той да се укрие, с цел осуетяване изпълнението на Европейската заповед за арест.