Кметът на Трявна Дончо Захариев участва в годишното събрание на БЧК
Кметът на Трявна Дончо Захариев участва в годишното събрание на БЧК / Община Трявна

Кметът на Община Трявна Дончо Захариев и председателят на ОбС Мария Пенчева са били официални гости на годишното отчетно събрание на местната организация на БЧК. Докладът за дейността на червенокръстците през изминалата година е бил представен от Тотка Димитрова, председател на ОбС на БЧК.

Акцент в работата са били: младежките дейности, планинската спасителна служба, програмите за подпомагане на социално слаби лица и лица от рискови групи, социално-помощната дейност, образователните кампании, кампаниите за раздаване на хранителни продукти. Делегатите са приели отчета за дейността и оценили като много добра работата на организацията през 2015 г.

Приет е и плана за работа през 2016 г., обсъдени са били предложения от членовете на общинската организация на БЧК. Кметът Дончо Захариев е изразил положителната си оценка от работата на организацията и акцентирал върху ролята на доброволчеството в организирането и провеждането на различни кампании. Той уверил ръководството на БЧК, че в негово лице винаги ще имат "една протегната ръка".

Д-р Шандурков връчил Почетна грамота за дългогодишна доброволна работа на Боряна Налетова - един от достойните членове на общинската организация на БЧК в Трявна.