Кмет, министър и евродепутат откриват фестивала „Семе българско“
Кмет, министър и евродепутат откриват фестивала „Семе българско“ / DarikNews.bg, архив

Министърът не земеделието и храните Десислава Танева, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП инж.Владимир Уручев и кметът на Севлиево д-р Иван Иванов ще открият третия национален фестивал „Семе българско". Началото ще бъде поставено утре, 23 април от 10:30 часа в парк „Казармите".

Сред официалните лица ще бъдат още и евродепутатът Андрей Новаков, народният представител Добромир Проданов и областният управител на Габрово Николай Сираков. След откриването гостите и посетителите на фестивала ще засеят български рози, които ще очертаят националния флаг на България.

Малко по-късно, от 14:30 часа в хотел Севлиево - Плаза министър Танева ще открие Националната конференция „Традиционните български храни, сортове и породи - потенциал за местно развитие в България", която се организира от инж.Владимир Уручев, Министерство на земеделието и храните и Община Севлиево.

Целта на конференцията е да покаже как традиционните сортове и храни и свързаното с тях културно наследство могат да се превърнат в двигател на развитието на местните общности в селските райони. Доц. д-р Божин Божинов, декан на факултета по агрономство в Аграрен университет Пловдив и доц. Десислава Димитрова от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН са модератори на форума.