ГЕРБ към БСП: Поведението на социалистите е „нагло
ГЕРБ към БСП: Поведението на социалистите е „нагло / ПП ГЕРБ

Трета декларация в рамките на два дни, по повод позиции на социалистическата партия, разпространиха от централата на ПП ГЕРБ. В нея хората на Борисов обявяват поведението на червените за „наглост" по повод критики, свързани с политиката в енергетиката.

Пълният текст на разпространеното от ГЕРБ становище гласи:

„Изключителна наглост и безочие е БСП да критикува политиките на ГЕРБ точно в сферите, в които правителството на БСП нанесе най-големите щети за страната, а правителството на ГЕРБ ги стабилизира - еврофондовете, енергетиката и финансите." Това се казва в позиция на ГЕРБ-Габрово по повод поредните нападки от страна на БСП. „За пореден път БСП манипулира гражданите, нещо по-лошо - играе си неоснователно със страховете на хора, категорични са от ГЕРБ-Габрово, визирайки твърденията на БСП за режим на тока.

„Крайно време е БСП да се научат на политическа зрялост и да не си играят със спокойствието на хората преди всички избори", категорични са от ГЕРБ-Габрово.

От местната структура на ГЕРБ напомнят, че точно БСП са оставили енергетиката с милиони левове неразплатени сметки, заради които дори са теглени заеми. По отношение на проекта „Белене" уточняват, че се е наложило правителството на ГЕРБ да плати сметката за оборудване, поръчано от БСП без наличен договор. Отделно, благодарение на успешни преговори от страна на правителството с руската страна, са спестени и 90 милиона от лихви.

От ГЕРБ уточниха, че когато сектор „Енергетика" е поет през 2014 г. размерът на паричните наличност в Българския енергиен холдинг е бил 404 млн. лв., а към края на 2016 година вече е над 1 милиард.

От ГЕРБ напомнят и проектите, по които е работило правителството в енергийния сектор - междусистемните газови връзки с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, първият изграден интерконектор, който е с Румъния, ускорена работата и по газовата връзка с Гърция, като очакванията са тя да стартира 2017 година, подписан е и меморандум със Сърбия за изграждане на газовата връзка със западните съседи, разработена и концепция, съвместно с Европейската комисия за изграждане на газоразпределителен център в България".