Фенклуб на националния отбор по баскетбол бе учреден в събота
Фенклуб на националния отбор по баскетбол бе учреден в събота / 100 вести

Фенклуб на националния отбор по баскетбол бе учреден в събота по инициатива на оглавяваното от габровеца Орлин Атанасов Българско баскетболно общество. Раждането на новата структура бе обявено в спортна зала "Орловец" преди демонстративния мач по баскетбол в инвалидни колички. Идеята да бъде подкрепен морално преживяващия не най-добрите си времена представителен тим на България обяви говорителят на ББО Николай Кръстев.

"Целта е да покажем, че ценим труда на всички хора. На състезателите, които сега се поготвят, на младите треньори. Да усетят любовта на хората, защото те оставят сърцето и душата си на паркета. Те трябва да бъдат обичани!" - заяви Кръстев.

Честта да облекат първите две официални тениски на фенклуба се падна на организатора на International basketball camp в Габрово Владимир Искров и на кмета на града Таня Христова. В ролята си на фен на националния отбор по баскетбол ръководителят на местната администрация даде старт на демонстративния мач в инвалидни колички. С изявите си на терена хората, към които животът се е отнесъл незаслужено строго, показаха, че държат съдбата си здраво в ръцете си.