Две севлиевски деца с награди от японска асоциация
Две севлиевски деца с награди от японска асоциация / netinfo
Осемгодишният Цанислав Стефанов тринайсетгодишната Жана Василева от Центъра за детско изобразително изкуство „Видима” в Севлиево са наградени от японската асоциация IKA /International Kid’s Art Association/ за техните рисунки, представящи България. През миналата година школата на художничката Снежана Велчева е поканена от IKA, която организира изложба на детски рисунки от България и Япония.

В регламента за участие като тема е посочено представяне на България, нейната природата, културно-историческите забележителности, традиционни празници и обичаи през детските очи. Децата от школата на Снежана Велчева работят по темата, но след вътрешен подбор за Япония са изпратени само 10 рисунки.

След тяхното представяне в страната на изгряващото слънце, журито от асоциацията решава да награди и двете севлиевски деца. Техните рисунки, заедно с творбите на японските им връсници ще бъде представени и в България през месец октомври, когато в София ще се проведе Седмица на японската култура. Тогава Цанислав и Жана ще получат и своите награди.