Да се срещнем в 10:30 ч. утре пред Мечето
Да се срещнем в 10:30 ч. утре пред Мечето / DarikNews.bg

Габровци да си обявят срещи отново при Мечето в градинката до театъра, предлагат за тази събота и неделя организаторите на кампанията „Място в сърцето“. Водещата статия на вестник "100 вести" уточнява, че:

Градинката с Мечето беше избрана от жителите на града за любимо място, което биха искали да се обнови и освежи с пари, събрани от местната общност. Според Елена Христова от отдел „Култура“ на Общината засега кампанията събира много положителна енергия в Интернет, но нещата са на ниво думи, видеоклипове, усмивки и ентусиазъм.

Детско-юношески танцов състав „Балканджийче” към НЧ „Развитие-1869” - Дряново участва във Втория национален фолклорен фестивал „Пъстра шевица” в Червен бряг. Огромният интерес към проявата наложи тя да се осъществи в рамките на два дни. В нея се включиха 660 участници от страната, пише още изданието.

С фотоизложба и прожекция на филма „Ангел клуб” започна снощи джаз фестивалът „Вчера, днес, утре” в зала „Възраждане”. Какво е било вчера, какво си струва да си припомним и защо? Отговор на тези и други въпроси търсиха организаторите от Общината с помощта на снимки, ноти и хората, които най-добре съхраняват в паметта си спомена за традициите в Габрово, свързани с джаз музиката и някогашния Диксиленд парад.