Община Габрово
Община Габрово / Шиваров мост, кръгово движение
Обектите в Габрово, в които са вложени 11 138 023 лв. ще бъдат открити на 19 юли, четвъртък, в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На церемонията ще присъства Андрей Новаков, член на Европейския парламент. Събитието започва в 11:00 часа на  на територията на парк „Колю Василев–Обов“ („Колелото“ – в близост до площад „Белорусия“) и е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

47 проекта за каузата „Габрово - град на творчеството, младежта и туризма“
 
Обектите, реализирани с европейски средства и със съфинансиране от бюджета на Община Габрово, са разположени на различни територии в града. 

Община Габрово
Парк на Колелото

На Шиваров мост вече има кръгово кръстовище, новата Източна градска улица помага за облекчаване на трафика в центъра на Габрово, а паркът на Колелото се превърна в приятна дестинация за отмора на живеещите в района.

Днес започва модернизацията на обществения транспорт в Габрово

Нови обекти
Община Габрово

В обхвата на трите основни обекта са рехабилитирани пътни и тротоарни настилки, монтирано е ново улично осветление, възстановени са парковите територии, извършено е благоустрояване на вътрешноквартални пространства.

Обликът се допълва от подходящо озеленяване и екстериорно обзавеждане, изградени са детски площадки, пешеходни алеи и естетически композиции, паркинги и кътове за отдих.  

Представят проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“

Община Габрово
Обекти, в които са вложени европейски средства

Община Габрово
Нови обекти, реализирани с европейски средства