/ netinfo
Общо 47 проекта бяха подадени на мейла на Обществен дарителски фонд-Габрово, в рамките на Първата конкурсна сесия „Габрово - град на творчеството, младежта и туризма“.

Според условията за участие в конкурса, идеи за иновативни проекти можеха да се подават до вчера, 21 май. Крайният срок беше удължен, поради натовареността по празниците на Габрово.

Гласувайте в конкурса за карнавална картина

На 23 май, десетчленна обществена комисия ще стартира работата си по разглеждане и оцененяване на проектите. В Обществената комисия са включени 10 публични личности, които не са ангажирани към организации – потенциални конкуренти на кандидатстващите: представители на Обществен фонд, на бизнеса и активното гражданство, на Областна администрация, на Община Габрово, на Фондация „Америка за България“ и на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проектът на РБ „Априлов - Палаузов“ „Под стряхата край Янтра” ще бъде съфинансиран по „Програма Култура 2018“ на Община Габрово

До 20 юни се очаква да бъдат оповестени резултатите от оценката. В зависимост от класирането ще бъде разпределено и наличното финансиране, осигурено от Фондация „Америка за България“.

Информация за процеса ще бъде периодично публикувана във FB страницата и на сайта на ОДФ, в раздел Новини.