Заснежени пътища в Добричко, пътят за Албена още е затворен след Славеево
Заснежени пътища в Добричко, пътят за Албена още е затворен след Славеево / Дарик Добрич

Заснежени, но проходими при зимни условия, са пътищата в областта, информират от Пътното управление в Добрич. Път І-9 Балчик-Каварна-Шабла-Дуранкулак се обработва с химични вещества против заледяване. Пътят Добрич-Албена все още е отворен за движение само до село Славеево, съобщиха още от управлението. Затворен остава и участъкът Добрич-Козлодуйци-Житница. Машини работят по разчистването на трасетата. Температурите в региона са в интервал от минус 9 до минус 3 градуса.

Пътните настилки по магистралите са мокри, а на места и заснежени, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради повишения трафик на моторни превозни средства през коледните и новогодишни празници, се ограничава движението по републиканската пътна мрежа на тежкотоварни превозни средства над 10 тона, с изключение на превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Ограничението е в сила на: 26 декември 2012 г. - от 12 часа до 22 часа; 28 декември 2012 г. - от 16 часа до 22 часа; 1 януари 2013 г. - от 12 часа до 22 часа.