/ Дарик Добрич
С рекордните 32 двойки от цялата страна и Полша се проведе увертюрният двойков турнир на 11-ата Международна бридж ваканция "Приморско клуб 2018", която започна вчера във ваканционното селище. Категорични победители в турнира станаха известните бридж майстори Анна Лекова/София/ и Емилиян Гогев /Кюстендил/, следвани от Йордан Йорданов /Силистра/ и Антон Антонов /Плевен/ и Велина Костова /София/ и Диляна Стоянова /Търговище/.

Над 300 любители на най-интелектуалния спорт ще вземат участие в турнирите на бридж ваканцията, като най атрактивната част от нея е тренировъчният младежки лагер, който ще събере 80 млади таланти от цялата страна и в рамките на 3 дни те ще направят анализ на наученото през годината.

Българи триумфираха в 36-я Международен бридж фестивал "Албена 2018"

Състезателната част продължава днес от 16 часа с открит двойков турнир на "импове". В четвъртък и петък  по същото време са двете сесии на главния двойков турнир в който ще се включат над 100 участници. В петък от 13:00 часа е турнирът за смесени двойки, а в събота и неделя от 11 часа започват мачовете на най-атрактивния турнир - отборния, където участниците ще станат над 150.

Организаторите на събитието от добричкия спортен клуб "Дама купа" са осигурили безплатен вход за всички зрители и канят любителите на бриджа от цялата страна да се насладят на играта на най-добрите български майстори до края на тази седмица.