Юлиян Строгов: Кубрат Пулев трябва да атакува още от първия гонг
Юлиян Строгов: Кубрат Пулев трябва да атакува още от първия гонг / БГНЕС
Юлиян Строгов: Кубрат Пулев трябва да атакува още от първия гонг
76189
Юлиян Строгов: Кубрат Пулев трябва да атакува още от първия гонг
  • Юлиян Строгов: Кубрат Пулев трябва да атакува още от първия гонг

„Стискам палци за Кубрат Пулев, очаквам победа за него. Кличко е много силен, той е висок, с дълги ръце, играе на дистанция, много е опасен. Ако Кубрат му се върже на играта, ще загуби. Кубрат трябва да го почне още от първия рунд с атаки.” Така Юлиян Строгов коментира пред Дарик предстоящия мач за световната титла между Владимир Кличко и Кубрат Пулев, който ще се играе на 15 ноември и ще бъде предаван от 22 часа в събота по Дарик радио.

Добричлията Юлиян Строгов е известен боксьор от близкото минало, вече 42-годишен. Той живее в Полша от години, но в момента е в Добрич и помага на БК”Добрич” и треньора Стефан Петков. Юлиян е участник в Олимпийските игри в Барселона и Атланта, на световното първенство в Сидни през 1991 година стига до бронзовия медал. Има бронзово отличие и от Световната купа в Тайланд през 1999 година, през 1996 печели сребро от европейското първенство. Многократен републикански шампион е, през 1993 година Юлиян Строгов е избран за Спортист №1 на Добрич.

В прикачения файл чуйте още от Юлиян, както и мнения за мача Кличко-Пулев на треньори и състезатели, които участват в започващото днес в Добрич държавно първенство по бокс за мъже: