Включете се в почистване и облагородяване на околностите на Шабла
Включете се в почистване и облагородяване на околностите на Шабла / Валентина Добринчева

Петдневна природозащитна бригада ще се състои в околностите на Шабла от 16 до 21 юли. Тя е организирана от общината и Зелен обучителен център. Идеята е да се съберат хора от цяла България, интересуващи се и подкрепящи устойчивото развитие и опазването на околната среда, в едно от малкото места по брега на Черно море, което все още е съхранено в естествения си вид, казват инициаторите. Планирани са различни екологични дейности, интересни лекции, пътувания до различни природни забележителности около Шабла. Ще се включат и доброволци от Корпуса на мира.

Базовият лагер на бригадата ще бъде в къмпинг „Добруджа", на 6 км. източно от Шабла. Желаещите да се включат трябва да се запасят с палатка и спален чувал, но е осигурено безплатно ползване на тоалетна, течаща топла вода и душове. От автогарата на Шабла в първия ден на бригадата ще има организиран транспорт до къмпинг „Добруджа". За живеещите наблизо, общината ще осигури микробус, който ще ги извозва всяка сутрин и вечер.

Дейностите предвиждат почистване на Шабленския бряг, косене на тръстика, изграждане на наколна пътека, площадки и укрития за наблюдение на птици и възстановяване на изкуствени острови за гнездене в Шабленска тузла, почистване на брега на Дуранкулашкото езеро, както и поставяне на информационни табели до Шабленска тузла.

Организаторите очакват желаещите да се включат в бригадата да заявят това до 4 юли на имейл адрес: gregpd@live.com.

Регистрационната форма трябва да съдържа следната информация:
Име и фамилия:
Възраст:
Град/село, община, област:
E-mail:
Телефон:
Желая да участвам за следните дни (моля отбележете датите, на които искате да присъствате от периода 16.07.2010 до 21.07.2010):
Нощувки: (да/не)