Вижте кои са номинирани от БСП-Добрич за народни представители
Вижте кои са номинирани от БСП-Добрич за народни представители / Дарик Добрич

10 са номинираните за народни представители социалисти на провелата се днес конференция на общинската организация на БСП в Добрич, съобщи председателят й Мая Димитрова. Това са Боян Саркизов, Дариела Вълканкина,  Дарина Господинова, Даниел Петков, Желка Керанова, Иван Костов, Мая Димитрова, Радомир Стефанов, Светлин Колев и проф. Светла Бъчварова.

Повечето от общинските структури на БСП в област Добрич вече проведоха събранията си и номинираха депутати. Остава своите конференции да проведат организациите в Крушари и Балчик. Проф. Светла Бъчварова е номинирана в Добрич, Шабла, общ. Добричка и Тервел, а Мая Димитрова – в Добрич, Шабла и Тервел.

По устав Националният съвет на БСП ще определи водача на листата в региона за парламентарните избори на 26 март. Това ще стане след конгреса на социалистическата партия, предвиден за 4 и 5 февруари. Областният съвет ще подреди листата, която в крайна сметка трябва да бъде одобрена отново от НС.

От 2 февруари регистрират партиите за вота

До 21 февруари РИК ще регистрира кандидатските листи.

В доклада си за обществено-политическата обстановка и задачите на БСП-Добрич, за предстоящите парламентарни избори Мая Димитрова посочи, че доверието в партията расте, но победата няма да дойде сама, а като резултат от активна работа. Тя припомни, че на изборите за президент Румен Радев беше на първо място в Добрич, а Цецка Цачева – на четвърто. Според М. Димитрова, БСП-Добрич, ще насочи работата си сред лекари, учители, юристи, представители на малкия и средния бизнес, студенти и др.