В НАП-Добрич започна прием на данъчни декларации
В НАП-Добрич започна прием на данъчни декларации / netinfo
В Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Добрич започна приемането на декларации за облагане на доходите на физическите и юридическите лица.

Формулярите за облагане на доходите на физическите лица се подават до 30 април 2009 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде платен също до края на април 2009 година.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 10 февруари 2009 год. Същата отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2009 г. Важно е да се знае, че клиентите на НАП могат да ползват само едната отстъпка.

Годишните данъчни декларации на юридическите лица се подават до 31.03.2009 г. на гише, чрез пощенски оператор или по електронен път. Данъчно задължено лице, което подаде годишна данъчна декларация и годишен финансов отчет до 31 март по електронен път и внесе корпоративния данък в същия срок, ползва отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Декларациите и приложенията към тях могат да се изтеглят от интернет страницата на НАП-www.nap.bg. или да се получат в офиса на териториалната дирекция.

Фронтофисът на НАП - Добрич е с работно време от 9,00 ч. до 17, 30 ч.