СК "Добротица" - Добрич
СК "Добротица" - Добрич / www.youtube
Проектът ще бъде депозиран до дни в Министерството на младежта и спорта, чака се финансиране в размер на 400 хил.лв.
На 21 май Община Добрич ще депозира в Министерството на младежта и спорта проектно предложение за ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта и сектора за хвърляне на гюлле в лекоатлетическата зала на СК „Добротица”. Общата инвестиция ще е в размер на около 400 хил.лв. , съобщиха от общината. Средствата ще бъдат изразходвани за подмяна на настилката в лекоатлетическата зала и доставка и монтаж на спортно оборудване в сектора за тласкане на гюлле.  

Добрич традиционно е домакин  в последните няколко години на подготовката на републиканските първенства по лека атлетика за състезателите от всички възрасти. Основният проблем бе настилката на лекоатлетическата писта, която е морално остаряла и чията подмяна е належаща.
В тази връзка кметът Йордан Йорданов припомни, че за Министерството на младежта и спорта лекоатлетическата зала в СК "Добротица" е стратегически обект. 

Общо 8 са подадените проектни предложения в общината от граждански инициативи в полза на местната общност, информираха още от кметството. Постъпилите предложения са на Сдружение на училищното настоятелство на СУ „П.Р.Славейков” с проект „Заедно против агресията чрез спорт и знания”, Сдружение „Добруджански художници – Добрич” с проект „Сол за живите”, Сдружение „Клуб приятели ДМ” с проект „Довиждане лято, здравей училище”, Асоциация „Детско сърце” с проект „Да помогнем на  сърдечноболните деца от Добрич 2018”, НЧ „Мевляна” с проект „Тайнствената красота на музикалните инструменти – културно наследство на нашите предци”, НЧ“Добрич 2017” – с проект „Пеещо езеро”, Сдружение Фолклорен танцов клуб „Хорце” с проект „Честит празник, Добрич” и Сдружение „Черноморски център за развитие” с проект „Ябълка фест”.

Предстои разглеждане и оценка на проектните предложения и сключване на договорите за изпълнение на проектите.