Шефът на ДФ Земеделие: Фондът е създаден да подпомага, а не да пречи на фермерите
Шефът на ДФ Земеделие: Фондът е създаден да подпомага, а не да пречи на фермерите / Дарик Добрич

Към момента има над 160 български общини с подписани процедури за строително-монтажни работи по мярката за обновяване и развитие на населените места  от  Програмата за Развитие на селските райони / ПРСР/, съобщи в Добрич изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Атанас Добрев. Той информира, че експертна комисия  през миналата седмица е одобрила  676 проекта по мярка 121 – „модернизирана на земеделските стопанства”.  „С тази комисия се одобриха над  380 млн.лв. инвестиции, а субсидиите, които ще влязат в агробизнеса ще са над 180 млн.лв.” – обяви Добрев.

Шефът на ДФ "Земеделие": Фондът е създаден да подпомага, а не да пречи на фермерите
netinfo

 

 

Шефът на ДФ „Земеделие” информира още, че от средата на септември експерти от централното управление на фонда ще пътуват по области в цялата страна, за да разясняват възможностите на ПРСР за новия програмен период от 2014 до 2020 година, да подпомагат земеделските производители, за да не допускат грешки и да не бъдат санкционирани при изготвянето на проекти.  „Фондът е създаден с цел да подпомага, а не да пречи на фермерите” – категоричен бе Добрев. Той обяви, че ще бъде безкомпромисен, ако чуе за нередности, свързани със служители на фонда и най-малкото, което ще предприеме ще бъдат дисциплинарни мерки.

Шефът на ДФ "Земеделие": Фондът е създаден да подпомага, а не да пречи на фермерите
netinfo

 

 

 

Атанас Добрев откри  XXII-то Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, което стартира днес в Добрич. Борсата се организира от „Добрички панаир” АД. 137 български и чуждестранни фирми участват в панаира, който ще продължи до 9 август. На официалното откриване присъстваха още посланиците на Китай и Казахстан в България, областният управител на Добрич Недко Марчев, зам.-кметът на града Иван Колев.

„Надявам се след няколко дни да отчетете, че сте участвали на най-успешното селскостопанско изложение до момента” – се обърна към изложителите изпълнителният директор на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова.