Семейства на деца с увреждания: Не сме доволни от община Добрич
Семейства на деца с увреждания: Не сме доволни от община Добрич / netinfo
Семейства на деца с увреждания, членове на сдружение „Свети Мина” в Добрич, завързаха балони пред сградата на общината. „По този начин отбелязваме Международния ден на хората с увреждания”, а посланието ни е, че Стратегията за развитие на социалните услуги и политиката на община Добрич по проблемите на интеграцията на децата с увреждания е „въздух под налягане” – това заяви пред Дарик председателят на сдружение „Свети Мина” Красимира Обретенова. По предварителен сценарий беше предвидено публично изгаряне на документа, но до това не се стигна.

„Не сме доволни, че в Добрич не се изпълняват елементарни ангажименти към хората с увреждания”, каза още Обретенова и похвали общини като Стара Загора, Търговище, Пазарджик и Севлиево, където по инициатива на местните власти работят Обществени съвети в полза на инвалидите.

От сдружение „Свети Мина” поставиха сламена шапка на стълбите пред кметството за събиране на дарения от гражданите на Добрич. „Така ще подпомогнем общината в изграждането на рампи и подходи за хората с увреждания” – обясниха символиката на жеста от сдружението.

Чуйте какво още каза Красимира Обретенова в прикачения файл.