Само петима общински съветници от Добрич пожелаха да станат кръводарители
Само петима общински съветници от Добрич пожелаха да станат кръводарители / Sofia Photo Agency - архив

Само шестима души са се включили в днешната акция по кръводаряване, съобщи за Дарик председателят на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев, по чията инициатива се осъществи кампанията. Самият Пенчев е бил сред най-активните желаещи да дарят кръв, но не могъл да го направи по медицински показания, заради отчетено ниско кръвно налягане.

На последното заседание на Общинския съвет в Добрич, Иво Пенчев призова колегите си да дарят кръв в навечерието на Коледа и обеща първи да се включи в благогворителната инициатива. Четирима общински съветници и един служител в общинска администрация са откликнали на призива на председателя на местния парламент, стана ясно след края на благотворителната акция. Ето имената на кръводарителите – Даниела Димитрова / ГЕРБ/, Младен Матеев /ГЕРБ/, Светлозар Стоянов /ГЕРБ/, Мая Димитрова /БСП/ и Веселин Ганев от общинска администрация.

Въпреки липсата на ентусиазъм сред общинските съветници на Добрич да подкрепят с личен пример кръводарителските кампании в Добрич, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев заяви, че ще инициира подобни акции на всеки шест месеца. Следващото кръводаряване ще се състои през юни, а Пенчев се надява тогава да се включат повече негови колеги, както и добричлии.