/ БТА
Те са несъгласни с избора на нов директор
Родители на ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов" (ПГВМ) в Добрич изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на образованието и науката Галин Цоков, Министерски съвет, народния представител Деница Сачева, омбудсмана на Републиката България проф. д-р Дияна Ковачева, областния управител на Добрич Йорданка Костадинова, редица други институции и политически партии във връзка с назначението на Даниела Георгиева за директор на гимназията. 

В писмото те за пореден път изразяват несъгласието си с това и призовават институциите да "спрат това безумно назначение". "Ние смятаме, че избраният кандидат не е правилният избор за децата ни", се посочва още в писмото. 

Родители протестираха срещу избора на нов директор на Гимназията по ветеринарна медицина в Добрич

Родителите, сред които и бивши възпитаници на гимназията, обвиняват институциите защо според тях изборът на Даниел Георгиева не е правилен. "Покажете ни, че държите на образованието в България, че място в управлението на училище има само за доказали се достойни хора, а не политически коректните и фалшифициращи документи?

Това ли е правилният избор и пример, който трябва да дадем на децата си. Не трябва да показваме на децата ни, че в България схемата да намерим място на „нашият човек“, е работеща. Трябва да им дадете пример, че гражданското общество го има, че гражданската позиция може да разреши създаден проблем!", призовават още те. 

Припомня, че след проведен конкурс позицията за директор печели Даниела Георгиева. Последваха протести от страна на колектива на учебното заведение и родителите.  Екипът на гимназията също изпрати отворено писмо до институциите, в което изказа своите съображения към избора. 

Бившият директор на ПГВМ д-р Светла Тодорова направи отчет на 19-годишното си управление на гимназията.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Павлина Живкова, БТА