Донко Марев
Донко Марев / Дарик Добрич
Новият председател е инж. Пламен Станчев
Председателят на Общинския съвет на община Добричка Донко Марев /БСП/ се раздели с поста си. Правомощията му бяха прекратени след бурни дебати по време на днешната сесия на Общинския съвет. Новият председател е инж. Пламен Станчев – на 69 години от ГЕРБ, бивш корабен инженер и бивш кмет на с. Котленци.

Предложението за прекратяване на правомощията на Марев е на група общински съветници. В мотивите към него се казва:

"Председателят на Общинския съвет постоянно по време на заседания коментира направените предложения от съветниците, с което
манипулира вота.

Нарушенията се вършат вече трета година.....Марев упражнява недостатъчен и неефективен контрол по отношение на изпълнението на решенията на ОбС. Нередовно свиква председателския съвет за консултации по въпроси, които ще се обсъждат в ОбС.

Нееднократно позволява внасянето на докладни непосредствено преди заседанията на комисии и даже преди сесии, без да има спешна необходимост, което не позволява на общинските съветници да формират правилно своето становище."

Донко Марев: Най-трудно бе решението за закриване на 8 училища в община Добричка

От името на групата предложението Марев да бъде отстранен от поста бе направено от съветника от ДПС Пламен Недев. Областният лидер на ДПС и общински съветник Ердинч Хаджиев добави към мотивите и неизпълнено коалиционно споразумение.
 
Общински съветници от БСП заявиха, че актът е политически, а причината – наближаващите местни избори. Кметът на община Добричка Тошко Петков, който също е от БСП,  подчерта, че всички спешни въпроси са внасяни в ОбС със сериозни мотиви и обвиненията към Марев са несъстоятелни.