Поставиха под домашен арест крадец на пари
Поставиха под домашен арест крадец на пари / netinfo

Добричкият окръжен съд постави под домашен арест 42-годишния Злати Г. Д. от Добрич. Той обжалва днес определението, с което Районен съд – Добрич, му налага най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

На Злати е повдигнато обвинение, че чрез използване на неистински документ – пълномощно с изписани имена и подписи на 222 души, получил без правно основание 7 839 лева. Престъплението е извършено в периода 18.10.2000 – 22.12.2000 година в Добрич.

 

Потърпевшите упълномощили мъжа да ги представлява пред Областната дирекция „Земеделие и гори” при сключване на договори за наемане на земя от Държавния поземлен фонд за 2000-2001 годиена. Парцелите били преотстъпени на фирма. Тя изплатила на Злати парите за рента на земята, които той не предал на първоначалните наематели.

 

След като било образувано следствено дело срещу Злати, той напуснал страната. Задържан е с Европейска заповед за арест от испанската полиция.

 

За днешното решение съдът взе предвид чистото съдебно минало на мъжа, липсата на висящи дела срещу него, фактът, че е напуснал страната 4 години след извършване на деянието, както и че е изминал дълъг период от време от 2000 година, от когато датира престъплението.