Припомняме, че той е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами
49-годишен мъж е осъден ефективно за това, че е извършил серия измами в търговски обекти в Добрич, съобщиха от полицията.

Съдът постанови да му бъде наложено наказание от 6 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване на присъдата.

Оставиха в ареста мъжа, представял се за дистрибутор и взимал пари от търговски обекти

Подсъдимият се възползва от правото си да поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета, и призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Така, след като беше редуцирано с оглед на съкратената процедура, наказанието беше намалено до 4 години „лишаване от свобода“. Това не е първо осъждане за мъжа, като той е търпял и друг път наказания за измами.

Престъпленията, за които е предаден на съд като обвиняем, били извършени в периода от 23 април до 13 септември 2023 година. Става дума за общо шест измами и размер на причинената с деянията имуществена вреда от 4730 лв.

Осъждан 12 пъти: Заловиха мъж, представял се за дистрибутор и взимал пари от търговски обекти

49-годишният мъж влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите в тях, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки.

В някои от случаите имитирал разговор по телефона с тях, като се преструвал, че уговаря начина на плащане и точната сума. Всяка от измамите била осъществена след като служители в търговските обекти били въвеждани в заблуждение, а парите, които били заплащани, били фирмена собственост и ощетявали не физическо, а юридическо лице.

Присъдата подлежи на въззивна проверка от Окръжен съд-Добрич. Припомняме, че той е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.