Обвиняемият е добре известен на органите на реда и прокуратурата
Оставиха в ареста 49-годишния мъж, представял се за дистрибутор и взимал пари от търговски обекти, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен към наказателна отговорност за две измами и опит за измама в търговски обекти, при които са нанесени имотни щети.

Мъжът е задържан на 13 септември. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, са били извършени в периода от 8 до 13 септември.

Осъждан 12 пъти: Заловиха мъж, представял се за дистрибутор и взимал пари от търговски обекти

Той е влизал в обектите, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки.

В два от магазините успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, останал само опит, поискал 1000 лева.

В хода на разследването станало ясно, че обвиняемият е действал по тази схема на територията на Добрич от април тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Събрани са данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.