Той е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест
Задържаха 49-годишен мъж от Провадия във връзка с разследване на три измами в търговски обекти в Добрич, съобщиха от прокуратурата.

Той е заловен във връзка с извършени две измами и един опит за измама в търговски обекти, при които са нанесени имотни щети след въвеждане в заблуждение на служителите им.

Мним доставчик на аквариумни риби измами продавачка в магазин в Исперих

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност. Той е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

Мъжът е хванат на 13 септември. Престъпленията са били извършени в периода от 8 до 13 септември. Той влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите в тях, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки.

В два от магазините е успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. В третия случай, който останал само опит, поискал 1000 лева.

Разкриха онлайн измама за продажба на скъпи телефони

В хода на разследването е станало ясно, че той действал по тази схема на територията на Добрич от април тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града.

Освен това, са събрани данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен. Предприети са множество действия за установяване на всички пострадали от измамната схема.

Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.