Определят цена на нощувка в Младежкия център
Определят цена на нощувка в Младежкия център / Дарик Добрич

Актуализация на цените на услугите, които Общински младежки център „Захари Стоянов” - Добрич предоставя на физическите и юридически лица, е сред промените в общинската наредба за местните данъци и такси. Предлага се и нова услуга – нощувка.

В предложението се казва, че в Младежкия център по проект „Вашето Утре” бяха извършени строително-монтажни дейности в размер на 966 590 лева и закупено оборудване на техника и съоръжения за залите на стойност 675 470 лева.  За дейността на центъра се използват  съвременни технически съоръжения, включват се допълнителни зали и техники, които водят след себе си до по-големи разходи за издръжка. По проекта бе създадена и леглова база (условия за спане).

Предлага се цената на нощувката да бъде 20 лева. Нови цени са определени и за отдаване под наем на залите в центъра, както и за озвучаване и осветление.

При определянето на размера на услугите са взети предвид видът и обемът на извършваните дейности, времето, необходимо за това и досегашната практика. Прилаган е диференциран подход спрямо различните видове услуги и тяхното потребление.

Публичното обсъждане на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги продължава до 29 януари. Очакват се предложения на граждани на имейл dobrich@dobrich.bg.