Обстановката в Силистренско постепенно се нормализира
Обстановката в Силистренско постепенно се нормализира / Дарик Нюз - архив

Отворени за движение  на леки автомобили и автомобили до 3.5 тона тази сутрин са две от главните направления - от Силистра към Русе и Силистра-Шумен и Разград през Дулово , съобщи дежурният в Областно пътно управление Силистра.

Техниката е съсредоточена по направлението Силистра- Добрич , където се работи за отварянето на главния път, като след това започва работата и по третокласната пътна мрежа , уточниха от Областното пътно управление.  На помощ на силистренските  екипи от днес  идват три роторни снегорина от други области на страната, включително от Южна България.

Общо 10 са селищата без електрозахранване в Силистренско, като се очаква да бъдат пробити третоклани и четвъртокласни пътища за да достигнат екипите на Енергото  до авариралите далекопроводи.

По данни на  дежурния в Хидрометереологичната станция към АППД , ледоходът в река Дунав , в  акваторията на Силистра е 50% , като е висок процента и на крайбрежния лед. Температурата на водата е 0 градуса , а нивото  днес бележи спад с нови 6 см., до 88 см.