Наградата "Дарител" бе връчена на Тодор Тодоров
Наградата "Дарител" бе връчена на Тодор Тодоров / netinfo
С плакет и почетна грамота за общински дарител, Националното сдружение на oбщините в Република България (НСОРБ) награди Тодор Стаматов Тодоров. Той получава признанието за направени в размер на 200 000 лева дарения, предназначени за инициативи в полза на общините в област Силистра.

Средствата са послужили за оборудване и ремонт на МБАЛ -Силистра, за изяви на пенсионерски клубове и читалища, на младежи, доказали се в областта на изкуствата и спорта, за обновяване на спортни клубове, за написването и създаването на Енциклопедията на Добруджа, за изграждане на паметната плоча в чест на воините в Добруджанската епопея и др.

Тодор Тодоров бе признат и награден от НСОРБ за дарител с особено голям принос в дейността на общността. Номинацията му бе издигната от кмета на Общината и от председателя на Общинския съвет в Силистра и бе изпратена до Сдружението през месец август тази година с прилежащата документация за размера на даренията. Наградата за дарител, в категорията „Голяма община” бе връчена на Тодор Тодоров от председателя на Общински съвет – София Елен Герджиков и председателя на управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов. Церемонията се състоя във ваканционно селище Албена, което бе домакин на XII Годишна среща на местните власти.

Бизнесменът и областен координатор на партия ГЕРБ в Силистра Тодоров сподели наскоро, че е приел даритерството като своя лична мисия в живота, сътворянайки добри дела.