Няма интрига в областното ръководство на ДПС
Няма интрига в областното ръководство на ДПС / netinfo

За 12 часа днес в Балчик е насрочена среща на общински председатели на ДПС, на която да се обсъди рокадата на поста областен управител. Не е ясно обаче дали срещата ще се състои, каза пред Дарик домакинът и лидер на ДПС-Балчик Бедри Кемал.

Активистите на движението били недоволни от начина, по който е станала смяната на областния управител Динчер Хаджиев. Решението било взето на централно ниво, без знанието на местната организация. "Против такива методи сме, поставят ни пред свършен факт, не знаем по какви причини е сменен Динчер Хаджиев. Освен това се оказа, че самият той не знае, че е свален от поста и какви са мотивите", каза Кемал.

Както Дарик вече съобщи, в сряда от правителствената пресслужба съобщиха, че на заседанието на Министерски съвет е решено четирима областни управители, сред които и добричкият, да бъдат сменени. На негово място е назначен досегашният депутат д-р Ердинч Хаджиев. Той излезе от парламента, след като там се върна освободеният от поста земеделски министър Нихат Кабил.

"Няма интрига в областното ръководство на ДПС. Лидерът на общинското ръководство в Шабла Александър Сурталов, който е свикал срещата, е действал малко емоционално", заяви областният председател Денис Номан. Той увери, че шестима от общинските лидери няма да отидат на планираната среща в Балчик. Номан допълни, че решението за смяната е на централното ръководство на ДПС.

Д-р Ердинч Хаджиев коментира, че не знае да има конкретни мотиви за разместването. Според него причините са функционални, както обяви и премиерът, и не бива да се правят интриги и драми.