Националите по лека атлетика започват тренировки в Добрич
Националите по лека атлетика започват тренировки в Добрич / Дарик Добрич, архив

За втора поредна година Добрич ще бъде домакин на зимните лагери на националните гарнитури на Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/ и на всички държавни първенства в зала, съобщи шефът на общинското дружество „Спортни имоти" Пламен Папазов.

Първата група спортисти пристигна вчера след обед и започва тренировки в лекоатлетическата зала в спортен комплекс "Добротица". Тук са и изпълнителният директор на БФЛА Диян Дражков и лекарят на нац.отбор д-р Лозанов.

Държавните първенства ще се проведат от 12 до 17 февруари за всички възрастови групи. Залата в Добрич в момента предлага най-добрите условия в страната за тренировки и състезания по всички групи дисциплини. Преди година БФЛА дари на Добрич скочища и оборудване за секторите за висок и овчарски скок, препятствия, уреди и пособия за провеждане на състезанията. Оборудването отговаря на всички международни изисквания.

Градът ни е бил домакин на национални лекоатлетически първенства в периода от 1984 година, когато беше открита добричката зала, до 1991 година. После състезанията са се провеждали в зала „Фестивална".