Майките от Св.Мина: Нещастието и бедността са в главите ни, а не в хладилника
Майките от Св.Мина: Нещастието и бедността са в главите ни, а не в хладилника / Дарик Добрич

Финансова подкрепа на семействата с деца с увреждания и тежки хронични заболявания, развитие на благотворителността в Добрич и преодоляване на хаотичността на дарителската дейност в региона са сред целите на бъдещия Обществен фонд за лечение на деца в Добричка област, стана ясно след проведената дискусия по създаването му. Идеята за проекта е на родителската организация „Св.Мина”, а основен партньор в реализацията му е Центърът за граждански инициативи „Агора – Добрич”.

„Осъществяването на такъв проект зависи от всеки от нас. Нещастието и бедността са в главите ни, а не в хладилника. Колкото повече мислим затова колко сме бедни и зле, толкова по-бедни и по-зле ще ставаме” – коментира в ефира на Дарик председателят на сдружение „Св.Мина” Красимира Обретенова.

Чрез обществения фонд ще се съдейства на институциите за нормативни промени в сферата на здравните, социалните и образователните услуги за деца с увреждания, ще се инициират проекти и нестандартни общоградски развлекателни, творчески и културни събития в полза на децата с увреждания и техните семейства, разказа още Красимира Обретенова.

От „Св.Мина” вече представиха идеята си за регионален социален фонд пред народните представители от Добричка област в края на май. До месец се очаква да бъде готова идейната платформа на фонда, след което ще се пристъпи към учредяването му, заявиха от сдружението.