Изложба на африкански ястия представят във ВУМ
Изложба на африкански ястия представят във ВУМ / ВУМ

“Висше училище по мениджмънт” (ВУМ) в Добрич кани на изложба на традиционни ястия от Африка. Изложбата е заключителното събитие на международната работилница за изграждане на умения за креативно управление на изкуствата. Ще бъдат представени традиционни ястия от Кения, Намибия, Република Южна Африка, Ботсвана и България. Домакин и организатор на събитието е Международен институт по мениджмънт, съучредител на висшето училище, както и водещ партньор по проект „Умения за управление на изкуствата: Отворени образователни ресурси и учене чрез преживяване в подкрепа на младежкото предприемачество и заетост в областта на изкуствата и творческите индустрии” (SMART), финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.

Основна цел на изложбата е да предостави възможност на участниците от Африка да приложат на практика новопридобитите от тях знания и умения в областта на организацията и управлението на различни събития, чрез въвличането им както в самата подготовка на изложбата, така и в приготовлението на типични за родните им държави ястия. Входът е свободен за посетители.

Самият процес по приготвяне на ястията от африканските гости може да бъде наблюдавано на живо в интернет. Прякото излъчване започва в 15:00 ч., информират домакините от ВУМ.