/ screenschot/vbox7
Протест „Не на насилието над деца в детски градини и училища“ ще се състои в Добрич. Митингът започва в 12.00 часа пред сградата на Общината.

Той е в подкрепа на Националната гражданска инициатива за качествена и иновативна образователна система. Предложенията на инициативата са депозирани в Народното събрание и са 14 на брой.

Имало много сигнали за насилие над деца, но не публикували всички

Сред тях са мандатност на директорите на детски градини, училища и началници на регионалните управления по образование, увеличаване заплатите на учителите и ранно пенсиониране, видеозаснемане във всички помещения на ясли, детски градини и училища.

От Националния комитет отбелязват, че действията им не са насочени срещу общинската администрация, директори или учители, а напротив - търси се тяхната подкрепа.

Монтират паник бутони в детска градина след нападение на родител

Добрич е поредният град, в който се провежда протест срещу насилието в детски и учебни заведения. Предстоят още такива през тази и идната седмица - на 17 февруари във Велико Търново, 18 февруари в Перник, а следващата седмица в още 4 града - Пловдив, Стара Загора, Хасково и Русе.
 
Днес от 14.00 ч. от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система са поканени на среща в МОН с министъра Красимир Вълчев.