Детелина Николова участва в среща за старта на новата ОП „Развитие на човешките ресурси“
Детелина Николова участва в среща за старта на новата ОП „Развитие на човешките ресурси“ / Дарик Добрич, архив

Кметът на Добрич Детелина Николова е в Пловдив на среща за старта на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съобщават от пресслужбата на общината. Николова е член на Комитета по наблюдение на програмата и представител на Североизточния планов регион.

На събитието у нас ще пристигнат Золтан Казачай, зам.-генерален директор на Главна дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаванe" в Европейската комисия; Петер Стуб Йоргенсен и Андриана Сукова-Тошева от дирекции „Социална пазарна икономика на държавите-членки на ЕС", както и Аурелио Сесилио, който отговаря за развитието на страната ни в областта на икономиката. В срещата ще участва и Кирил Киряков, който е ръководител екип за България.

Информационният ден ще бъде открит от вицепремиерa и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Специални гости на събитието ще бъдат Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, и Хасан Адемов, председател на комисията по труда, социалната и демографската политика в НС.

Очаква се до края на периода 2014 - 2020 г. по ОП "Развитие на човешките ресурси " страната ни да усвои малко над 2 милиарда лева. Средствата ще бъдат основно насочени към намаляване на безработицата и бедността сред най-уязвимите групи от населението. Ще бъдат представени и политики на пазара на труда, както и ролята на „Агенцията по заетостта".