Българка и руснак победиха в двойковия бридж турнир за купа Номад
Българка и руснак победиха в двойковия бридж турнир за купа Номад / Стефан Георгиев

Българката с италиански паспорт Илиана Христова/ София/ и партньорът и от Русия Дмитрий Фазуненко са победители в двойковия бридж турнир по схема "Бътлър" за купа "Номад". Турнирът  се проведе във втория състезателен ден от Международния бридж фестивал, който тече в курорта Албена. Само с един имп след първенците останаха Стефани Паскалева /София/ и Васил Гетов /Варна/. На трето място се класира дошлият специално за Фестивала от САЩ Чавдар Маринов и парньорът му Иво Велков /Кюстендил/.

Днес от 15.00 часа стартира третият двойков турнир /по схемата "Датска система”/ за купа "Гардън плейс", а от 21.30 часа в скай бридж клуба на Албена  е първият двойков турнир "Шампанско и звезди".

Утре след обяд е мини отборният турнир, който ще се изиграе във формат 7 кръга по 4 игри, а в събота и неделя ще се състоят най - атрактивните турнири. От 10.00 часа и в двата почивни  дни са първата и втората сесии на открития държавен индивидуален шампионат, а от 15.00 часа са първата и втора сесии на турнира за смесени двойки за купа "Дама купа". Вечерта в неделя от 21.30 е вторият турнир от веригата "Шампанско и звезди".

В 32-я Международен бридж фестивал "Албена 2014" участват състезатели от 15 европейски страни, между които Русия, Германия, Италия, Холандия, Литва, Беларус, Англия,Белгия,Норвегия,Шотландия,Молдова и Сърбия както и най-добрите български бриджори.