/ Снимки: Лалка Димитрова
53-годишната серийна крадла се разплака пред магистратите, пуснаха я под домашен арест, а тя офейка
Къде е Шукри
97118
Къде е Шукри
  • Къде е Шукри
53-годишната серийна крадла Гюлсевен Шукри подлуди полиция и съд, след като най-напред бе заловена от МВР, после - пусната под домашен арест, ден по-късно направи опит за бягство от страната, а за финал успя да се укрие. Всичко това - в рамките на седмица.

Днес Окръжният съд в Бургас постанови Шукри да бъде обявена за общодържавно издирване. Причината - не се яви на насроченото заседание по протест на прокуратурата след пускането й под домашен арест.

Полицаите няколко пъти я търсили на посочения от нея адрес в село Свещари, Община Исперих, но въпреки клетвите й, че ще стои кротко там, майка й съобщила, че не се е появявала от година и половина.

Служебният й защитник Иво Ханджиев направи опит да начертае вероятния маршрут, по който клиентката му се придвижва из страната- вчера по телефона му казала, че пътува от Разград, днес дъщеря й, която също е обвинена за кражби, му съобщила, че е в Исперих. Юристът обаче уточни, че разговорът с момичето бил много труден, понеже то едва говорело български език.
 

Адвокат Иво Ханджиев
Адвокат Иво Ханджиев

Гюлсевен беше задържана миналата седмица, след като камери на магазини в центъра на Бургас я засякоха да краде рокли и кожено яке. Адвокатът й нарече плячката „евтин копринаж“ и обяви случая за незначителен.

От прокуратурата контрираха, че в досието на Шукри има 10 криминални прояви, а в случай, че бъде пусната на свобода, съществува реална опасност тя да продължи рейда си из търговските обекти в цялата страна.

Аз не съм добре, имам паник-атаки“, проплака Гюслевен в Районния съд и в крайна сметка успя да си издейства освобождаването под домашен арест в Свещари. Вместо там обаче се озовала на ГКПП Дунав мост на път за Румъния.

Там граничните я задържали, предали я да полицията в Хасково, където срещу нея се води разследване за друга кражба, но тъй като по закон нямали право да  я държат повече от 24 часа, пуснали я отново на свобода. От тогава следите й се губят.

Адвокатът й допусна, че е възможно да иска да се яви за съдебното заседание в Бургас, но да няма финансова възможност.

Какво още каза пред журналисти адвокатът на Шукри-Иво Ханджиев, чуйте в звуковия файл: