Шампионски триумф за „Европул”
Шампионски триумф за „Европул” / netinfo

Истински шампионски триумф постигна „Европул” Бургас на държавното първенство по лека атлетика в зала в Добрич. Жените и мъжете от различните дисциплини донесоха общо 11 медала в клубната витрина.

По такъв успешен начин те се завърнаха от първото за годината състезание. Следващото изпитание е Балканиадата в Турция. При покриване на норматива европулци ще отидат на Световно първенство за младежи в Колумбия.

Прочетете подробности за успеха:

При жените Силвия Дънекова спечели златен медал в в старта на 1500 метра. По време на състезанията на 800 метра гладко бягане Силвия донесе на своя клуб сребърен медал.

При девойките младша възраст Йоана Томова доказа, че миналогодишната и титла не е била случайна, влиезайки с много добър резултат в сезона и отново заслужи златен медал във високия скок в условията на жестока конкуренция.

Никол Андонова спечели първо място на 60 метра бягане с препятствия. На старта на 200 метра постигна пето място. Виктория Димитрова  стана шампион в многобоя при девойките до 16 години.

Този път Павлина Стоянова взе само сребърен медал на 400 метра гладко бягане и второ място на 800 метра гладко бягане. Йордан Апостолов се завърна със сребро на 60 метра спринт.

Само две точки не достигнаха на Гергана Сукнарова за сребърния медал и затова тя остана на трето място в многобоя при девойките старша възраст. Бронзов медал заслужи и  Радослав Свирецов  в многобоя при момчетата.

Представянето на клуба беше определено от изпълнителния директор Румен Ангелов като сериозен успех.